​S-Kiekko Juniorit liikuttaa jälleen noin 500 eskarilaista
S-Kiekko Juniorit ryJulkaistu: 12.09.2024 13.37

​S-Kiekko Juniorit liikuttaa jälleen noin 500 eskarilaista

Tällä viikolla S-Kiekko Junioreiden toiminnassa pääsevät pääosaan Seinäjoen eskarilaiset. Ohjattua luistelunopetusta ja liikunnan riemua Jouppilanvuoren jäähallissa riittää 22 eri ryhmässä yhteensä noin 500 eskarilaiselle.

Tänään torstaina ohjaajina olivat muun muassa valmentajat Antti Uitto ja Kai Öhberg. Jokaisen ryhmän apuna oli myös päiväkotien henkilökuntaa.
– Haluamme liikuttaa lapsia ja opettaa luistelutaitoa, joka on Suomessa tärkeä perustaito esimerkiksi juoksun ja hiihdon ohella. Samalla teemme lajia tunnetuksi ja pidämme hauskaa leikin ja ilon kautta, kertoivat Antti ja Kai. S-Kiekko Junioreiden eskaritoiminnasta ovat ottaneet mallia myös monet muut suomalaiset jääkiekkoseurat.

Päiväkodeissa eskariluistelut ovat odotettu, tärkeä tapahtuma. Eskariope Minna Ojala Tenavakodista kertoi, että eskariluistelupäivänä lapset ovat täynnä intoa.
– Eskariluistelut ovat meillä tuttu juttu. Lapset kuulevat siitä hyvissä ajoin vanhemmilta lapsilta ja odottavat innokkaina omaa vuoroaan. Käymme luistelemassa lasten kanssa Jääurheilukeskuksessa paljon muutoinkin. Päiväkotimme sijaitsee lähellä, joten pääsemme tänne lasten kanssa kävellen, kertoi Minna.
Eskariopen mukaan luistelutapahtumiin liittyy myös paljon muuta kasvatuksellista kuten ajoissa paikalle tuleminen, omista varusteista huolehtiminen, huolellinen pukeutuminen ja ylipäätään yhdessä toimiminen.

Eskarilaisten vauhdikkaasta ohjelmasta ja ohjaamisesta teemalla ”Punaiset posket ja hymynaama” vastasivat S-Kiekko Junioreilta myös Jukka Hakala, Tomi Poikonen ja Tuomas Takala.

Uutisen kuvassa iloisia Tenavakodin eskarilaisia Antti Uiton ja Kai Öhbergin kanssa liikuntarupeaman jälkeen. (Kuva: Kirsi Kuusisto)