​Lähes 600 eskarilaista luisteluopissa
S-Kiekko Juniorit ryJulkaistu: 01.09.2022 17.43

​Lähes 600 eskarilaista luisteluopissa

Tällä viikolla peräti 568 eskarilaista Seinäjoen kaupungin päiväkodeista pääsee kokemaan liikunnan hauskuuden Energia Areenan jäällä. S-Kiekko Junioreiden luistelut on odotettu tapahtuma.
– Lapset odottavat tätä innokkaasti. Luistelu on tärkeä osa talven toimintaamme, käymme luistelemassa kelien niin salliessa noin kymmenen kertaa tekojäällä, onhan meidän helppo tulla tuosta läheltä kävellen, kertoi varhaiskasvatuksen sosionomi Nanna Leppälä Hanneksenrinteessä sijaitsevasta Tenavakodin päiväkodista. Tänään Tenavakodista oli jäällä 23 lasta ohjaajineen.
Leppälän mukaan luistelukerrat ovat samalla hyvää opetusta ajatellen liikenteessä liikkumista. Lisäksi se opettaa huolehtimaan omista tavaroista, jotka jokainen kantaa omassa repussaan.

Torstaina oli luisteluvuorossa myös muun muassa Honkakylän ryhmä. Esikoulun opettaja Marjo Kangas vakuutti lasten olevan todella innoissaan. Myös Honkakylän päiväkodissa luistellaan paljon, talvikelien salliessa päivittäin.

Taitovalmentaja Antti Uitto, seuratyöntekijät Jukka Hakala ja Lauri Laakso sekä edustusjoukkueessa pelaava Topias Niskanen kävivät lasten kanssa läpi luistelun perusasioita. Ohjeita kuunneltiin tarkkaan, minkä jälkeen oli helpompaa etsiä muun muassa ”leijonia” jäälle aseteltujen törppöjen alta. Tavoitteena oli pitää yhdessä hauskaa ja saada kaikille punaiset posket. Molemmat tavoitteet näyttivät täyttyvän helposti.