Mikko Markkila jatkaa maalivahtivalmennuksen koordinaattorina
Julkaistu: 22.04.2021 00.00

Mikko Markkila jatkaa maalivahtivalmennuksen koordinaattorina

S-Kiekko Junioreiden maalivahtivalmennuksesta menneellä kaudella vastannut Mikko Markkila jatkaa seurassa. Ensimmäisestä kaudesta S-Kiekko Junioreissa on jäänyt pelkästään myönteisiä kokemuksia, joista hän on saanut lisäintoa alkavalle kaudelle.
– Ensimmäinen kausi vastasi odotuksia. Se oli mielenkiintoinen, antoisa, kokemusrikas ja silmiä avaava. Vuosi oli omalta osaltani pohjien rakentamista ja askelmerkkien ottamista tulevaa kohti, kommentoi Markkila ja lisää, että pientä taukoa lukuun ottamatta maalivahtipuolella päästiin koronasta huolimatta etenemään suunnitelmien mukaan.

Markkilan jatkosopimus koskee kaudella 2021 – 2022 maalivahtivalmentajien työn kehittämistä ja tukemista ikäluokissa U9 – U20. Kauden aikana Markkila toivoo pystyvänsä pitävän tiiviimpää yhteyttä myös pelaajien vanhempiin, koska hän saattoi omasta mielestään jäädä nyt osin korona-ajasta johtuen vähän vieraaksi persoonaksi. Vuorovaikutus ja avoimuus ovat hänelle tärkeitä asioita.
– Tämä työ jos jokin on myös jatkuvaa kehittämistä. S-Kiekko Junioreissa minulla on ollut mahdollista nähdä seuran pelaajien koko kehityskaari. On äärimmäisen hienoa olla mukana seurassa, jossa toimintaa kehitetään. Saan siitä itsekin lisää virtaa.

Valmennuspäällikkö Tuomas Takala on ollut erittäin tyytyväinen Markkilan panokseen menneellä kaudella.
– Mikko on todella sitoutunut tehtävään. Hän kouluttaa sekä maalivahtivalmentajia että pelaajia suurella intohimolla. Samalla hän on kouluttanut ja kehittänyt itseään jatkuvasti ja on lisäksi aidosti kiinnostunut maalivahtien henkilökohtaisesti kehittymisestä, sanoo Takala.

S-Kiekko Junioreissa on Takalan mukaan jo nyt laadukasta maalivahtivalmennusta, mutta lisäapu on tervetullutta. Sekä Takala että Markkila toivovat aikaisemmin itse maalivahtina pelanneilta tai maalivahtivalmennuksesta kiinnostuneilta yhteydenottoja, jotta maalivahtivalmentajien määrää saataisiin lisättyä.
– Maalivahtivalmennuskin on tiimityötä, vaikka yksilöitä valmennetaan. Suuremmalla joukolla maalivahtivalmennus saataisiin entistä laadukkaammaksi ja ehjemmäksi koko maalivahtipolun osalta. Tavoitteena kuitenkin on auttaa maalivahteja nimenomaan yksilöllisesti, toteaa Takala.

Lisätiedot:

S-Kiekko Juniorit ry
valmennuspäällikkö Tuomas Takala
tuomas.takala@s-kiekko.com
p. 050 377 3884

maalivahtivalmennuksen koordinaattori Mikko Markkila
m.markkila@gmail.com
p. 040 709 9844