Lisää tyttöjä jäälle
11.6.2020 14.35 Uutiset / S-Kiekko Juniorit ry

Tyttökiekon kausi aloitettiin avoimilla kesätreeneillä. Vielä tänään (11.6. klo 17.50) on toinen tilaisuus. Kokoontuminen on Jouppilanvuoren jäähallin pihassa.

Inokkaita kaikenikäisiä tyttöjä kokoontui tiistai-illalla Jouppilanvuoren jäähallille avoimiin kesätreeneihin ja kauden starttiin. S-Kiekko Juniorit järjestää toisen tilaisuuden vielä tänään torstaina (11.6.) klo 17.50 alkaen samassa paikassa.

Tyttökiekkovastaava Johanna Rantamäki kertoi treenien vetämisen ohessa, että tyttökiekon harrastamisen mahdollistamiseksi toimitaan nyt. Kyselyjä tyttökiekkojoukkueesta tulee silloin tällöin, ja lajinahan jääkiekko sopii sekä tytöille että pojille. Kauden startissa kerrottiin seuran tarjoamista eri harrastusmahdollisuuksista.
– Jo poikajoukkueessa pelaavat tytöt voivat pelata myös tyttöjoukkueessa ja osallistua molempien joukkueiden harjoituksiin ja peleihin. Uudetkin harrastajat pääsevät halutessaan jäälle neljä kertaa viikossa. Kerran viikossa on tyttöjen omat harjoitukset, ja kauden aikana on lisäksi mahdollista käydä kolme kertaa viikossa taitojäillä. Taitojäät starttaavat kerran viikossa 18.8. ja loput kaksi myöhemmin lokakuussa, kun kolmoshalli saadaan käyttöön, kertoivat Johanna Rantamäki ja taitovalmentaja Antti Uitto.

Johanna Rantamäki korostaa, ettei osallistuminen avoimiin kesätreeneihin sido mihinkään. Kesän jälkeenkin voi hallille tulla harjoituksiin vaikka vain tutustumaan lajiin. Jos innokkaita tyttökiekkoilijoita kuitenkin löytyy tarpeeksi, perustetaan yhteen poikien sarjaan tyttöjen joukkueet. Tytöillä ei ole ikärajoituksia poikien sarjoissa, mikä mahdollistaa yksittäiselle pelaajalle pelaamisen sen ikäluokan sarjassa, josta löytyy itselle sopiva haaste. Toiveena on saada lisää tyttökiekkoilijoita, jotta tyttöjoukkueiden jatkuvuus eri ikäluokissa voidaan taata.

Tyttökiekossakin S-Kiekko Juniorit tekee yhteistyötä alueen lähiseurojen, erityisesti Alavuden Peli-Veikkojen kanssa. Tyttökiekkotoiminnan järjestämistä kaudella 2020 – 2021 helpottaa lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatu seuratoiminnan kehittämistuki.
Menestystäkin S-Kiekko Junioreiden tytöt ovat saavuttaneet. Vuonna 2017 C-tytöt voittivat Suomen mestaruuden, joka oli seuran ensimmäinen tyttöjoukkueen saavuttama suomenmestaruus.

Laji miellyttää Hetaa

Yksi innokkaimmista tyttökiekon harrastajista on kahdeksatta vuotta lajia harrastava ilmajokelainen Heta Yli-Luukko (13). Hetan äiti Annukka Yli-Luukko kertoo Hetan menneen seitsemänvuotiaana S-Kiekko Junioreiden Luistelukouluun ja sen jälkeen Kiekkokouluun. Eikä hän arastellut mennä mukaan poikien joukkueeseen.
– Välillä Heta on ollut joukkueen ainoa tyttö, mutta se ei ole häntä haitannut. Hän on lähtenyt harjoituksiin ja peleihin aina mielellään, eikä minkään muun lajin harrastaminen ole houkutellut, kertoo Annukka. Nykyisin Heta pelaa myös Alavuden Peli-Veikkojen tyttöjoukkueessa.

Viime lukuvuosi oli Hetalle eri tavalla jääkiekon täyteinen. Hän oli yksi 20:sta Lohjan Kisakalliossa järjestettyyn yläkoululeiritykseen osallistuneista seiskaluokkalaisista. Yläkoululeiritys tarjoaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden opetella huippu-urheilijan elämää kouluvuoden aikana.
Hetalla ei omien sanojensa mukaan ole ainakaan vielä tarkkaa tavoitetta jääkiekkoilijan uralla. Laji kiehtoo häntä ainakin kahdesta yksinkertaisesta syystä:
– Tykkään luistelemisesta ja kiekosta muutenkin. Kesätreeneihin oli kiva lähteä, kuittasi Heta.
   
Lisää uutisia
S-Kiekko Juniorit ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat