U16 Sarja starttaa sunnuntaina
7.9.2020 12.03 Uutiset / U-16 (2005)

S-Kiekko U16 aloittaa Mestis-alkusarjan tulevana sunnuntaina kotipelillä Ilves Akatemiaa vastaan. Ottelu alkaa klo 13.30 Seinäjoen jäähallilla.

U16 hyppäsi kilpapolulle, tietämättä keväällä mitä tulevaisuus tuo tullessaan maailman tilanteesta johtuen. Päävalmentaja Kari Salosen mukaan joukkue on opetellut keväästä lähtien urheilijaksi kasvamista ja jokaisen pojan motivaatiota on varmasti kysytty omatoimisia oheisharjoitteita tehdessä.

"Pojat harjoittelivat kesäkuussa osittain omatoimisesti viisi-kuusi kertaa viikossa aina juhannukseen asti, jonka jälkeen siirryttiin Kuortaneella suoritetun leikkimielisen kisan siivittämänä n. neljän viikon omatoimijaksolle. Heinäkuun lopulla aloitettiin jääharjoittelu, jota on n.170 min viikossa + oheisharjoittelut ja pelit päälle ja työ jatkuu."

U16 Joukkue on kuin maakunnan joukkue, koska joukkueeseen kuuluu pelaajia kuudelta eri paikkakunnalta. Salosen mukaan muille annetaan hieman etumatkaa, koska joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä aika vähän.

"U16-vaiheessa kuuluisi harjoitella neljä kertaa viikossa ja meillä tulee yhteisharjoittelua kaksi-kolme kertaa viikkoon. Haasteista huolimatta lähdemme tavoittelemaan alemman SM-sarjan paikkaa kevääksi. Laskimme viime kaudella poikien kanssa, paljonko käytämme arki-iltana aikaa harrastukseen ja pääsimme n. 160-340 minuuttiin per ilta, riippuen pojan kotimatkasta. Samalla mietimme, että kannattaako tästä ajasta ottaa kaikki irti vai voisiko vetää vähän välistä? Loppujen lopuksi totesimme yhdessä, että arki ratkaisee ja kova työ palkitaan aina jossain muodossa, ja ainakin voi olla itselleen rehellinen, että on uskaltanut lähteä tavoittelemaan unelmaansa."


Oppimisprosessiin kuuluu onnistumisia sekä pettymyksiä. Välillä joukkuetta on koeteltu toden teolla loukkaantumisten muodossa ja välillä taas kaikki on sujunut kuin itsestään. Syyskaudella joukkue pelaa Mestis-karsintaa ja tavoittelee optimaalista pelisuoritusta. "Määrätietoisesti ja kokonaisvaltaisesti harjoitellen, keskittyen oman pelin kehittämiseen ja suoritustason vakiinnuttamiseen, ennen kaikkea pelaajan pitää nauttia jokaisesta hetkestä jääkiekon parissa, uskon että silloin kehittyminen on taattua", alleviivaa Salonen ajatuksiaan.

Valmentajien, toimihenkilöiden, vanhempien ja muiden taustahenkilöiden tärkeänä tehtävänä on auttaa ja tukea parhaansa mukaan nuoria urheilijan alkuja heidän tavoitellessaan unelmiaan. Pojat kamppailevat isojen asioiden äärellä, yhteensovittaessaan koulua, harjoittelua, vapaa-aikaa, levon ja ravinnon merkitystä unohtamatta sekä vielä pitäisi ymmärtää, että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Salonen kertoo, että todellinen motivaatio punnitaan kauden aikana vasta sitten, kun alkaa vähän väsy painaa ja paikkoja kolottaa. "Toivottavasti meidän slogan auttaa
jaksamaan: -PELAAJAN PITÄÄ UPOTA ”p.....n” TULLAKSEEN HUIPUKSI JA KESTÄÄKSEEN KIEKKOMAAILMAN TOIMINTATAVAT!"

Ja hyvinhän pojat ovat painaneet hommia päivästä toiseen ja ottaneet isoja edistysaskeleita kiekkoilijan polulla. Pitää muistaa, että pojat ovat kuitenkin vasta urheilu-uransa alkutaipaleella ja askeleita on otettavana vielä valtaisa määrä.

U16-joukkueen taival Mestis-sarjassa alkaa siis sunnuntaina kotipelillä Seinäjoen jäähallissa Ilves Akatemiaa vastaan. Tervetuloa seuraamaan sarja-avausta, pyydämme kuitenkin yleisöä huolehtimaan hallilla hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä.   
Lisää uutisia
U-16 (2005)
«  Toukokuu   »
Kategoriat