Toimintasuunnitelma 2018-2019

Hyväksytty S-Kiekko Juniorit ry:n vuosikokouksessa 21.5.2018

S-Kiekko Juniorit ry
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta ja kilpaurheilutoimintaa. Toiminta on eettisesti kestävää ja yhteiskuntavastuullista. S-Kiekko Juniorit ry on Nuori Suomi ry:n sinettiseura.

HALLINTO
Seuran hallinnosta vastaa yhdistyksen hallitus. Hallitus kokoontuu säännöllisesti 8-10 kertaa kaudessa, tarvittaessa useammin. Yhdistyksen toimihenkilöorganisaatio pidetään pienenä ja kustannustehokkaana, kuitenkin siten, että toiminnan vaatimat edellytykset täyttyvät. Toiminnanjohtajan tehtäviä varten jatkamme onnistunutta yhteistyötä Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n kanssa. Toiminnanjohtajan tehtävien painopiste on joukkueiden toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä ja jäävuorojen koordinoinnissa. Talousasiat, seuran toiminnan johtaminen ja kehittäminen, sopimukset ja suhdetoiminta alan eri yhteistyötahoihin ovat jatkossakin osa toiminnanjohtajan työsarkaa. Seuran urheilutoimintaa johtaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa valmennuspäällikkö. Seuran valmennuspäällikkö vastaa valmennuksen johtamisesta ja valmennuksellisista linjauksista yhdessä seuran hallituksen kanssa. Seuran urheilutoiminnan toimintatapojen yhtenäistäminen ja kehittäminen ovat valmennuspäällikön avaintehtäviä ensi kaudella. Pidämme hallinnon kustannukset niin alhaisina kuin mahdollista ja panostamme voimavaramme kiekkoiluun ja toimintaan joukkueissa ja hallilla.
Taloushallinnon toteutamme yhteistyössä Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu Ry:n kanssa ostopalveluna kuten päättyneelläkin kaudella. Taloushallinnon yhteistyö toteutetaan laajasti, siten, että se kattaa kirjanpidon lisäksi mm. reskontran hoitamisen, laskutuksen ja palkkojen maksamisen. Tavoitteena on tehokkaasti hoidettu seuran hallinto, jolloin seuran käytettävissä olevat tulot voidaan suunnata yhä enemmän urheilutoimintaan ja sen kehittämiseen.
Seuralla ei ole omaa seurasihteeriä työsuhteessa, vaan ostamme palveluja tarvittavasti PLU:n kautta. Palvelu kattaa toimistopalvelujen ohella ison osan seuran tiedotustoiminnasta.

TALOUS
Seuran talous on kuluneen kauden aikana tasapainottunut. Tulevalla toimintakaudella jatkamme tasapainoista taloudenpitoa. Budjetoinnissa kustannuskuri pidetään erittäin tiukkana. Yhdistyksen kiinteät kuluerät minimoidaan. Toimintamaksut mitoitetaan kulu- ja kustannustilanteen mukaiseksi. Jäävuorot ja erilaiset salimaksut veloitetaan joukkueilta aikaisemman käytännön mukaisesti kerran kuukaudessa. Seuran joukkueiden pelaajien toimintamaksuun ei sisälly lisenssi- eikä vakuutusmaksuja. Toimintamaksut veloitetaan useassa erässä toimintakauden aikana.
Sydänpussi-projektia jatketaan yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kanssa. Joukkueet tekevät omat toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa elo-syyskuussa ja toimittavat ne seuralle. Jääkiekkoperheiden jääkiekkotoimintaan tarkoitettua tukirahastoa ylläpidetään yhdessä NitroSkiekkolaisten kanssa.

URHEILUTOIMINTA
S-kiekkotie kuvaa seuran valmennusjärjestelmää. Olemme aktiivisia seurayhteistyölle silloin, kun se hyödyttää alueen junioreiden pelaamista ja S-Kiekkoa. S-Kiekko Junioreilla on joukkueet jokaisessa ikäluokassa kiekkokoulusta A-junioreihin. Nais- ja tyttökiekossa olemme aktiivisia ja pyrimme saamaan joukkueita myös naisten ja tyttöjen sarjoihin. Osallistumme Jääkiekkoliiton alueelliseen ja ylialueelliseen sarjatoimintaan. Joukkueet osallistuvat lisäksi omien mahdollisuuksiensa ja tavoitteidensa mukaisesti alueellisiin ja valtakunnallisiin turnauksiin.
Jatkamme vahvaa junioritoiminnan kehittämistä. Saimme Jääkiekkoliitolta myönteisen päätöksen taitovalmentajan palkkaamiseen, 20 000 euroa vuosittain kolmen vuoden ajan. Taitovalmentajan jakautuu 60 prosentin osuudella S-Kiekko Junioreiden ja 40 prosentin osuudella yhteistyöseurojen hyväksi. Yhteistyöhön lähteneitä seuroja ovat Alavuden Peli-Veikot, Järviseudun Pallokerho, Karstulan Kiva, Kauhavan Hela-Kiekko, Kuortaneen Kunto, Kurikan Ryhti, Lapuan Virkiä, Soinin Tiikerit ja Ähtärin Kiekko-Haukat. Kauden 2018 – 2019 aikana toteutetaan lisäksi D1 – D2 -ikäluokkien yhteistyöjäät viidellä lähipaikkakunnalla sekä taitojäät Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa.
Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saimme 15 000 euroa seuratukea kaksivuotiselle hankkeelle ” Lätkää läpi kehityskaaren”. Tällä palkkatuella sekä omalla rahoituksella kehitämme olemassa olevaa toimintaa.
Valmentajakoulutus
Joukkueiden valmentajia koulutetaan valmennuspäällikön suunnitelman ja päätösten mukaisesti. Valmennuspäällikkö osaltaan ohjaa ja kouluttaa valmentajia ja osallistuu joukkueiden harjoituksiin työaikansa ja ajankäyttönsä puitteissa. Jääkiekkoliiton ja alueen valmentajakoulutuksiin osallistumme mahdollisuuksiemme mukaan siten, että pystymme turvaamaan valmennuksemme jatkuvuuden.
Seurayhteistyö
Toteutamme ja teemme seurayhteistyötä alueemme kiekkoseurojen kanssa Jääkiekkoliiton mallin mukaisesti.

JOUKKUEIDEN TOIMINTA
Jokaisella joukkueella on ainakin seuraavat joukkueen valitsemat toimihenkilöt: joukkueenjohtaja/ikäkausivastaava, huoltaja, nettivastaava, rahastonhoitaja, lisäksi seuran nimeämät vastuuvalmentaja ja apuvalmentajat. Joukkueilla on mahdollisuus omaan varainhankintaan seuran toimintaohjeiden ja päätösten mukaisesti. Joukkueen toimihenkilöille järjestetään koulutusta, josta osa on aina ensiapukoulutusta. Seuran toiminnanjohtaja järjestää joukkueen johtajille joukkueenjohtajapalavereita tarpeen mukaan, mutta riittävän usein kauden aikana.

SIDOSRYHMÄYHTEISTYÖ
Toimimme aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa alueemme jääkiekkoilun kehittämiseksi. Olosuhteet kohenevat huomattavasti tulevana syksynä, kun vanhan pressuhallin täysremontti valmistuu Seinäjoen kaupungin toimesta. Leijonakiekkokoulua ja GHD-tapahtumaa markkinoidaan yhdessä Jääkiekkoliiton kanssa alueen lehdissä, netissä ja suoramarkkinoinnilla alueen kouluissa. Tuemme Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian toimintaa kannustamalla pelaajiamme osallistumaan akatemian toimintaan. Olemme Suomen Jääkiekkoliitto ry:n ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n jäseniä. Jatkamme yhteistyötä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Urheilun ja opiskelun yhteensovittamisen helpottamiseksi teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa.

TIEDOTUS JA MARKKINOINTI
Seuran markkinoinnista ja tiedotuksesta vastaavat seuran toiminnanjohtaja, hallitus ja puheenjohtaja. Seurasihteerin osaaminen ja ammattitaito on käytössämme. Käytämme aktiivisesti seuran Internet-sivustoa, sosiaalista mediaa ja lähetämme tiedotteita valokuvineen alueen medioiden käyttöön. Kerromme hallituksen päätöksistä aina kokousten jälkeen nettisivuillamme, samoin kuin muistakin jäsenistöämme koskevista ja kiinnostavista ajankohtaisista kiekko- ja seura-asioista.

S-Kiekko Juniorit ry
hallitus

  • Bstr_logo
  • reebok
  • eepee
  • atria
  • 11_CCM_Logo_186_PA
  • Pop_pankki
  • 024-tSo-areena_logo
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki