Ajankohtaista

07.11.2019
Tuomas Rantakömille Vuoden Tekijät –huomionosoitus

Tuomas Rantakömi

Kiekkoisä ja D2-07 –joukkueen apuvalmentaja Tuomas Rantakömi (37) vastaanottaa tulevana lauantaina Suomen Jääkiekkoliiton Vuoden Tekijät -palkinnon. Palkinto on liiton huomionosoitus jäsenseurojen puurtajille.

Tuomas Rantakömin ainakin kiekkokoululaiset tuntevat myös ”teroittajasetänä”. Monena sunnuntaiaamuna hän antaa aikaansa ja starttaa Jouppilanvuoren jäähallille teroittamaan lasten luistimia. Rantakömien kolmesta pojasta kaksi pelaa S-Kiekko Junioreissa. Myös kolmas on löytänyt urheilusta Tuomaksen tapaan mielekkään harrastuksen, salibandyn.
– Pelasin jääkiekkoa Keuruun Pallossa B-junnuihin saakka. Isä vei pikkuveljeäni ja minua harkkoihin ja peleihin 30 kilometrin matkan Keuruulle Pihlajavedeltä, jossa asuimme. Pelasin myös jalkapalloa Haapamäen Pallo-Pojissa.

Tuomas muutti Seinäjoelle 2000-luvun alussa. Sitten höntsäkiekko veti taas jäälle. Omien poikien harrastamisen myötä Tuomas ja Laura-vaimo lähtivät mukaan taustajoukkoihin. Jääkiekko saa liikkeelle joka päivä. Tosin Tuomas haluaa mainita, ettei ole ainut vanhempi, joka on paljon mukana.
– Jääkiekko antaa paljon. On hienoa nähdä omien ja muidenkin lasten intoa ja tekemistä jäällä.
Myös ammattilaiskiekko, varsinkin NHL-ottelut kiinnostavat palkittavaa. Suomalaiskiekkoilijoista hän nimeää suosikikseen Kristian Kuuselan, tosin Tuomas kertoo seuraavansa tarkalla silmällä myös suomalaismaalivahtien pelaamista.

Palkitsemisen jälkeen palkittujen ohjelmassa on Karjala-turnauksen A-maaottelun seuraaminen Suomi-Tšekki lauantaina Hartwall Areenalla.


Takaisin uutisiin

  • Bstr_logo
  • eepee
  • atria
  • Pop_pankki
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
  • Pancho Villan logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki