Ajankohtaista

12.02.2019
S-Kiekko Juniorit ja Seinäjoen Kiekkokerho yhdistämässä voimansa

Seinäjokelaiset juniorijääkiekon erikoisseurat S-Kiekko Juniorit ry ja Seinäjoen Kiekkokerho ry ovat yhdistämässä voimansa ja toimintansa yhteisen lipun ja tunnuksen alle. Kuluneen talven aikana seurojen johto on käynyt keskusteluja yhteistyön tiivistämisestä, ja alkuvuoden aikana hallitukset ovat tehneet päätöksen voimien yhdistämisestä huhtikuusta 2019 alkaen tulevaa kautta varten. Käytännössä yhdistyminen tarkoittaa sitä, että Seinäjoen Kiekkokerhon toiminta siirtyisi osaksi S-Kiekko Junioreiden toimintaa.

Perusteita voimien yhdistämiselle on paljon. Juniorijääkiekon myönteisen kehityksen jatkuminen Seinäjoella halutaan turvata yhdessä. Yhdessä erikseen toimien on onnistuttu nostamaan jääkiekon pelaaja- ja harrastajamääriä viime vuosina Seinäjoella voimakkaasti. Tämän on osaltaan mahdollistanut Seinäjoen kaupungin myönteinen suhtautuminen olosuhteiden kehittämiseen parin viime vuoden aikana. Toisaalta kaksi junioriseuraa ovat omin voimin menestyksekkäästi kehittäneet toimintaansa, mikä on huomattu Jääkiekkoliittoa myöten. Tästä on osoituksena mm. Seinäjoelle saatu Jääkiekkoliiton tuki taitovalmentajan palkkaukseen.

Toisaalta aivan viime vuosien kehitys on osoittanut, ettei Seinäjoen kokoisessa kaupungissa ole tarvetta kahdelle toisistaan erillään toimivalle seuralle. Nyt on aika tiivistää jääkiekkoyhteisö yhteisen tunnuksen alle ja välttää näin tarpeeton jakaantuminen kahteen leiriin. Lapset ja nuoret ovat tämän toiminnan ydin, ja heitä varten seurat ja yhdistykset ovat olemassa. Heidän kannaltaan on parempi toimia yhtenäisenä.

Voimien ja resurssien yhdistämisellä S-Kiekkoon seurat haluavat vahvistaa seinäjokelaista kiekkoilua ja tehdä sitä kaupungin ulkopuolellakin kiekkopiireissä nykyistäkin paremmin tunnetun, vahvan kiekkoseuran. Toisaalta lasten jääkiekon ja urheilun aloittamisen kynnystä halutaan madaltaa omin, aktiivisin toimin. Kiekko- ja luistelukoulu ovat olleet molempien seurojen toiminnan perusta, ja sellaisena sen halutaan edelleen vahvistuvan. Matalan kynnyksen kiekkoilu kokeilumahdollisuuksineen vaikka erilaisten tapahtumien, kuten eskariluisteluiden yms. avulla antaa lapsille mahdollisuuden kokea liikunnan riemua. Samalla seurat saavat sitä paljon kaivattua harrastajapohjaa, josta ammennetaan huiput liigaan ja vaikka NHL:ään asti.

Yhdistymisen valmistelua jatketaan talven ja kevään ajan, jotta seurojen yleiset kokoukset voivat tehdä lopulliset viralliset päätökset huhtikuussa.


Takaisin uutisiin

  • Bstr_logo
  • reebok
  • eepee
  • atria
  • 11_CCM_Logo_186_PA
  • Pop_pankki
  • 024-tSo-areena_logo
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki