Ajankohtaista

25.10.2018
Tuomarikoulutus Elinkeinotalolla maanantaina 29.10.

Tuomarikuva syksy 2018

 

 

 

 

 

 
Etelä-Pohjanmaan jääkiekkotuomarit ry ja S-Kiekko Juniorit ry järjestävät seuratuomarikurssin Elinkeinotalolla (os. Huhtalantie 2, Seinäjoki) maanantai-illalla 29.10. alkaen klo 18.00. Kurssi on tänä vuonna pakollinen 2004 syntyneille pelaajille. Myös ne vanhemmat pelaajat, jotka eivät ole kurssia aikaisemmin käyneet, ovat lämpimästi tervetulleita, samoin ko. ikäluokkien valmentajat ja pelaajien vanhemmat. Seuratuomarikurssin käymällä saat mahdollisuuden toimia F-junnujen peleissä pelinohjaajana.

Välittömästi seuratuomarikurssin jälkeen järjestetään tuomarikoulutuksen peruskurssi 1 (PK1), jonka jälkeen tuomarointi E – D –junioreiden sarjoissa on mahdollista. Peruskurssi 1 alkaa noin klo 19.30 ja päättyy noin klo 21.30. Koulutusiltaan ei tarvitse ilmoittautua.

Tuomarikortti on voimassa yhden kauden kerrallaan. Se uusitaan jokasyksyisellä kertauskurssilla (pakollinen), jossa käydään läpi muun muassa uudet sääntömuutokset ja muut vastaavat peliin vaikuttavat muutokset.

Mukana koulutusillassa on myös S-Kiekon kasvatti Juuso Hakanen, joka on pelaajauransa jälkeen edennyt nopeassa tahdissa viheltämään Naisten SM-sarjaa ja miesten divareita. Koulutukset vetää kerhokouluttaja/nimeäjä Kai Olkkonen, joka vastaa seuraavassa tuomaritoimintaa koskeviin kysymyksiin. Kysymyksiin vastasi myös kerhokouluttaja / nimeäjä Jussi Tukeva.

1. Kuinka kauan olet toiminut erotuomarina?
2. Mitä tuomaritoiminta antaa Sinulle itsellesi?
3. Onko pelaajatausta erotuomarille välttämätön?

Kai Olkkonen
1. Kaudesta 1977/78 eli 41. vuosi on liikkeellä!
2. Olla mukana pelin ytimessä. Levittää omalta osaltani jääkiekkokulttuuria ja sen ymmärtämistä.
3. Ei ole välttämätön, mutta helpottaa kyllä.

Jussi Tukeva
1. Kuluva kausi on 13. kausi. Vihellettyjä pelejä on karvan alle 1000.
2. Mukava harrastus, josta on myös jonkinlainen korvaus saatavissa, kiinnekohta lajiin, kun omat pelit pelaajana jo takanapäin. Nimeäjänä ja kerhokouluttajana tehtävänä on myös toisten tuomarien neuvominen ja seuraaminen.
3. Kyllä se suotavaa on, muttei pakollista. Helpompi on erotuomariksi ryhtyä kun omaa pelaajataustan. Mitä korkeammalla on pelannut, niin sitä korkeammalle myös erotuomarina tie on helpompi.


Takaisin uutisiin

  • Bstr_logo
  • reebok
  • eepee
  • atria
  • 11_CCM_Logo_186_PA
  • Pop_pankki
  • 024-tSo-areena_logo
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki