Ajankohtaista

06.02.2018
Puheenjohtajan terveisiä

Etelä-Pohjanmaalle ja S-Kiekko Junioreille taitovalmentaja ensi kaudelle
Olemme saaneet Suomen Jääkiekkoliitolta myönteisen päätöksen Taitovalmentaja-hakemukseemme. Jääkiekkoliitto tukee taitovalmentajan palkkaamista 20 000 eurolla vuosittain, kolmen vuoden ajan. Taitovalmentaja antaa työpanoksestaan 60 prosenttia S-Kiekolle Junioreille ja 40 prosenttia alueen yhteistyöseuroille ympäristökunnissamme. Naapuriseurat osallistuvat kustannuksiin omien osuuksiensa mukaisesti. Käynnistämme rekrytointiprosessin maaliskuussa siten, että meillä olisi taitovalmentaja suunnittelemassa seuramme ja eteläpohjalaista jääkiekkotoimintaa jo mahdollisesti alkukesän aikana. Myönteinen päätös hakemukseemme on Jääkiekkoliitolta hieno tunnustus seurassamme tehtävälle työlle. Laadukas työ ja suuret pelaajamäärät on huomattu liitossakin. Viime vuosien aikana Jääkiekkoliiton tukema taitovalmentaja on työskennellyt Vaasassa ja Kokkolassa.

Kiekko- ja luistelukoulumme erittäin suosittu: siitä on hyvä seurana ponnistaa
Kiekkokouluumme on kuluvankin kauden aikana rekisteröitynyt noin 150 lasta. Upea määrä! Tuollainen lasten määrä mahdollistaa aloittavan ikäluokan palaajamääräksi noin 40 pelaajaa. Se taas mahdollistaa pelaamisen useammalla kuin yhdellä joukkueella ikäluokittain ja pelaajien vanhetessa mahdollisuuden pelata A-ikäisiin saakka ns. kilpakiekkojoukkueella ja haastajajoukkueella. Niin kuin meidän seurana pitääkin asettaa tavoitteeksi. Seuran tavoitteena pitää olla vähintään kahdella ikäluokan joukkueella pelaaminen, aivan vanhimpiin ikäluokkiin asti, jotta sekä kehityshaluisilla pelaajilla että lajia vakavasti harrastavilla haastajilla on mahdollisuus halutessaan pelata jääkiekkoa S-Kiekossa aikuisikään saakka. Toinen selkeä tavoite seuralla on kilpailullisen tason nostaminen ja vakiinnuttaminen kolmessa vanhimmassa ikäluokassa. Mestis-tasoinen pelaaminen on tulevina vuosina pystyttävä vakiinnuttamaan kilparyhmissämme A, B ja C1. Tällöin kehityshakuisen nuoren pelaajan ei tarvitse muuttaa Seinäjoelta mihinkään, vaan hän voi kehittyä pelaajana meillä ja siirtyä vaikka nuorten liigajoukkueeseen lähiseuraan, vaikka Vaasassa, vasta vanhemmalla iällä niin halutessaan. Tämä tason nosto vaatii aikaisemmin kirjoittamani toimivan haastajajoukkueen olemassaolon joka ikäluokassa. Edelleen... Jotta kaikki voivat kiekkoilla S-Kiekko Junioreissa.

Eskari- ja päiväkotiluistelutuksista pelkkiä ruusuja
Olemme OKM:n hankkeen mukaisesti luisteluttaneet eskarilaisia ja päiväkotilaisia Seinäjoella ja ympäristökunnissamme. Pelkästään positiivisesta palautteesta päätellen Antero, Tuomas ja Antti ovat onnistuneet! Kiitosta on tullut erityisesti lasten kanssa päivittäin töitä tekeviltä ammattilaisilta. Siitä, kuinka omat jääkiekon ammattilaisemme ovat osanneet ottaa lapset mukaan iloiseen luistelun harjoitteluun. Samalla nämä lastenhoidon ammattilaiset ovat saaneet arvokasta tietoa siitä, kuin niitä luistelun alkeita juuri luistimilla pystyssä pysyville taaperoille oikein opetetaan. Noin 800 lasta on ollut mukana näissä ”karkeloissa”. Hienoa työtä!

Kiitos kärsivällisyydestä
Pressuhallin remontti kaupungin ja PEABin yhteistyönä on edennyt ilmeisesti aikataulun mukaisesti. Vaikka remontti aiheuttaakin meille pelaajille ja huoltajille tuskaa ja päänvaivaa, olette sen hienosti kestäneet! Kiitos kärsivällisyydestänne! Toivottavasti kärsivällisyys ja pieni tuskailu pukukoppien ja taukojen kanssa palkitaan syyskuussa 2018 aivan uudenlaisella myönteisellä hallikokemuksella Seinäjoella.

Seuran johdosta
Allekirjoittanut on nyt toiminut seuran puheenjohtajana keväästä 2015 lähtien. Seura oli silloin vaikeassa tilanteessa, josta olemme yhdessä nousseet ja olemme pystyneet kehittämään toimintaamme jo aivan eri lähtökohdista kuin aloittaessamme. En kuitenkaan ajatellut olla ikuinen puheenjohtaja, vaan otin lähinnä seuran tervehdyttämisen tehtävänä vastaan maaliskuussa 2015. Koen sen työn tehdyksi, enkä panisi ollenkaan pahakseni, vaikka huhtikuussa seuralle valittaisiin tilalleni toinen seuran toimintaa edelleen kehittävä puheenjohtaja. Toivon jäsenten ryhtyvän nyt tällaisen henkilön hakuun. Seura on hyvässä kunnossa!

Matti Perälä
puheenjohtaja


Takaisin uutisiin

  • Bstr_logo
  • reebok
  • eepee
  • atria
  • 11_CCM_Logo_186_PA
  • Pop_pankki
  • 024-tSo-areena_logo
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki