Ajankohtaista

24.03.2017
Latvialaisvalmentaja täydentää valmennussuoran

Tuomas ja Kirils

Kaikki S-Kiekko Junioreiden päävalmentajaneuvottelut on nyt saatu päätökseen, joten kauden 2017 – 2018 suunnittelu pääsee toden teolla käyntiin. Tuoreita valmentajakasvoja sisältävän valmennuskaartin viimeinen sopimus allekirjoitettiin tänään A-junioreiden päävalmentajaksi siirtyvän ukrainalaissyntyisen Kirils Lazebniksen (28) kanssa. Kirils Lazebniks muutti Ukrainasta 3-vuotiaana Latviaan, missä aloitti jääkiekkoharrastuksen 9-vuotiaana.

Jääkiekko toi Lazebniksen veljensä kanssa Suomeen Latviasta Suomeen viisi vuotta sitten. Hän aloitti Kauhavan Hela-Kiekon pelaajana, mutta keskittyi pian valmennuspuolelle. Valmennusrupeama tuotti hyvää tulosta, mutta nyt oli aika ottaa valmentajauralla seuraava askel.

– Minua kiehtoo S-Kiekko Junioreiden toiminnan suunnitelmallisuus. Tuntuu, että haluan nyt mennä omassa valmentamisessa eteenpäin. Hyvä, että joukkueiden tavoitteet asetetaan korkealle, toteaa Lazebniks.

Valmennuspäällikkö Tuomas Takala toteaa tyytyväisenä olevansa uuden päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla. Lisäksi hän näkee S-Kiekko Junioreiden toiminnan saavan aivan uudenlaista pontta toimintaan, kun jo tässä vaiheessa vuotta voidaan suunnitella valmentamista myös sisällöllisesti paremmaksi.

Oman, 18 vuoden aikana karttuneen osaamisensa nuorten jääkiekon harrastajien hyödyksi haluaa antaa myös seinäjokelainen Niklas Tyynismaa (22). S-Kiekko Junioreiden kasvatti aloittaa D1-04 –joukkueen päävalmentajana toukokuun alussa. Omaa pelikokemusta on karttunut laitahyökkääjänä viimeksi kakkosdivarissa ja valmentajakokemusta muun muassa S-Kiekko Junioreiden omasta kiekkokoulusta.

– Kuluvan kauden pian päättyessä alamme suunnitella tulevaa tuorein voimin. Kiekkoilijoiden on hyvä harrastaa kesällä monipuolisesti eri lajeja ja valmistautua huolella seuraavaan kauteen, toteaa Tuomas Takala. Tärkeimpänä tavoitteena kesän jälkeen sekä Takala että Tyynismaa pitävät nuorten pelaajien lajitaitojen kehittämistä.

 


Takaisin uutisiin

  • Bstr_logo
  • reebok
  • eepee
  • atria
  • 11_CCM_Logo_186_PA
  • Pop_pankki
  • 024-tSo-areena_logo
  • Seinäjoen-Sanomat_4v_2rivilogo
  • Interport logo
Mainostoimisto BSTR Luova Konttori Seinäjoki